Черноморец днес

Черноморец днес е привлекателна туристическа дестинация, благодарение на непрекъснато развиващата се инфраструктура. Новопостроените жилищни сгради, хотелски комплекси, увеселителни заведения превръщат малкото курортно селище в красив и предпочитан туристически район.

Новите хотели и почивни бази на Черноморец носят белега на интелигентното строителство, което бе оценено от инвеститорите и туристите, търсещи спокойствието и комфорта, а ваканционните комплекси впечатляват с модерна и луксозна визия.

chernomorec-dnes-1-1
chernomorec-dnes-1-2

Важен инфраструктурен проект е Интегрирания проект за водния цикъл на община Созопол. Главната му цел е изграждане на устойчива система за водите и отпадъчните води в гр. Созопол и гр. Черноморец.

Културната и социалната дейност в Черноморец днес също може да се похвали със сериозна подкрепа. Чрез проекта за трансгранично сътрудничество в града успешно функционира Център за Социална рехабилитация и интеграция, който обслужва деца със специални нужди от цялата община.

chernomorec-dnes-2-1
chernomorec-dnes-2-2

Уникална придобивка в подкрепа на туризма и опазване на местните традиции е изграждането на Културен център Музей „Свети Никола“. Той бе построен по проект “Интеграция на културно-историческите ценности и диверсификация на туристическите продукти”.

Експонатите в музея са разпределени условно в три експозиции. В „Черноморец – хилядолетно начало“, гостите могат да видят артефакти на повече от 26 века. Как се преплитат различните култури и как те са оставили своя отпечатък върху живота на древните хора, можете да видите в експозицията „Бургаският залив – кръстопът на цивилизации“.

Последните открития от наземните и подводните разкопки на нос ,,Акин’’ също са част от експозицията на новия музей.

chernomorec-dnes-3

Третата експозиция е посветена на живота и бита на хората, живели по тези земи.

chernomorec-dnes-4-1
chernomorec-dnes-4-2

Поддържането на зелените площи и детски площадки за отдих, спорт и игра, са още една притегателна, както за туристите през летния сезон, така и за младите семейства от Черноморец.

chernomorec-dnes-5-1
chernomorec-dnes-5-2

Градът може да се похвали и с много на брой търговски обекти, малки магазинчета, част от тях разположени в уличка на изкуствата, където може да намерите различни ръчно изработени предмети, сувенири, художествени произведения и символи, свързани с града, бита и културата на местните.

Уникалната атмосфера на ресторантчетата и обслужването в тях пък ще ви накарат да изпитате истинско удоволствие от почивката си в градчето.

chernomorec-dnes-6-2
chernomorec-dnes-6-1