Развлечения

Черноморец привлича туристи от цял свят с лазурното море, златисти и широки плажни ивици, романтични скали – приказно кътче за уединение в хармония с природата. Далеч от шума и суетата на внушителните курортни комплекси, мястото съчетава неповторима природа, съвременни услуги за летен туризъм с гостоприемството на местните жители. Тук всичко е обгърнато от зеленина и топлота, което превръща почивката в истинско блаженство.

Живописните заливи край градчето са притегателен център за сърфисти, кайт- сърфисти и търсачи на силни усещания. Допълнение към прекрасните условия за любителите на екстремни водни спортове са екзотичните разходки на пикник до безлюден остров.

razvlechenia-1-1
razvlechenia-1-2

Привържениците на къмпинг туризма години наред посрещат изгрева на големия Черноморски залив – ,,Градина’’, разположен на 1,5 км от града. Тай е един от най-красивите плажове на българското крайбрежие.

Романтичните пътешественици изживяват вълнуващи мигове край караваните, галени от морския бриз. За любителите на риболова, еко и велотуризма Черноморец е точното попадение.

Гостоприемните местни жители всяко лято посрещат туристите в уютни семейни хотели и частни квартири, където се предлагат всички удобства и комфорт.

За наситената приятелска атмосфера се грижат кокетните ресторантчета, кафенета, дискотеки. Някои са панорамно разположени на брега на морето или на „търговската улица”, други – закътани в зеленината на уютни къщи с тихи дворове, а на самият плаж на царския залив е истинска фиеста.

В курортното селище античността се прелива в настоящето и пази фолклорните традиции на черноморци и до днес. Наситена артистична атмосфера създават традиционните летни празници, разнообразието от музикални спектакли, детски шоу програми и арт галерии на открито.

razvlechenia-2-1
razvlechenia-2-2

Места за разходки и екскурзии

Пикник – чудесно място за пикник е местността Бакърлъка, която е само на 20 мин. с кола от Черноморец. Освен това ако отидете там със сигурност ще бъдете впечатлени от изумителната гледка, която ще се открие пред вас – на север погледът достига нос Емине, а на юг – Аркутино. Истинска прелест!

Нос Акра – приятна вечерна разходка може да направите до ранно византийската крепостна стена на нос Акра, която се намира в близост до залива Вромос. Струва си да видите това уникално археологическо откритие и да се потопите в атмосферата от минало и настояще.

razvlechenia-3

Разходка с лодка и пикник на о-в Св. Иван – Разходката с лодка по река Ропотамо е страхотно преживяване. Тук имате две възможности:

разходка до устието на реката – пътуването е приятно и се минава покрай ,,Лъвската глава’’ – огромна скала обрасла с храсти и дървета.
разходка навътре по реката – тук ще плавате в хладен коридор от клони, зеленина и успокояващата песен на птичките. Време за размисъл и релаксация.
Изборът оставяме на Вас!

razvlechenia-4-1
razvlechenia-4-2

Пода /орнитоложки център/ – Защитена местност ,,Пода’’ е интересно място за хората, които обичат да наблюдават птици в тяхната естествена среда. Тя се намира на около 15 км. от Черноморец в посока към Бургас. Това е едно от малкото места в Европа с изключително разнообразие от птици. Установени са над 259 вида.

razvlechenia-5-1
razvlechenia-5-2

Беглик Таш – едно магическо място с изключително силна енергия. Беглик Таш е древно тракийско светилище, разкрито през 2003 г., което се намира на 3 км. северно от Приморско. Археолозите смятат, че е било съградено през 14 в. пр. н. е. в култ към Богинята – майка.

razvlechenia-6

Разходка в Природен парк Странджа е чудесен начин да разнообразите ваканцията си. Това е най-голямата защитена територия в България и разполага с изключително многообразие от растителност и представители на животинския свят. По тези места са открити множество останки от тракийски светилища и гробници, а най-старите следи от живот /каменни брадви и керамични предмети/ датират от 6 – 3 хил. пр. Хр.. Предлагаме Ви четири села, които са само на час път от Черноморец:

razvlechenia-7-1
razvlechenia-7-2

Ботаническа градина ,,Серафимови“ – В село Велика, на 30 км. от Черноморец, може да се насладите на изключително красивата ботаническа градина с над 1800 вида кактуси и много други екзотични растения.

razvlechenia-8-1
razvlechenia-8-2

Село Младежко е само на 40 км. на юг от Черноморец и е разположен в една от най-живописните местности на Странджа, близо до изворите на река Младежка. Мястото е интересно заради пещерите, наречени Леярници, до които се стига чрез мрежа от маркирани пътеки.

Село Бръшлян е разположен на около 47 км. на юг от Черноморец. Архитектурен резерват, който впечатлява с 200 годишни къщи, тесни улички, старата църква Св. Димитър с реставрирано килийно училище и селскостопански музей на открито. Малки туристически пътеки ще Ви отведат във вековни букови и дъбови гори.

razvlechenia-9-1
razvlechenia-9-2

Село Българи – намира се на около 40 км. на юг от Черноморец и единственото нестинарско селище в България. Нестинарството е древен езически ритуал. След изпадане в транс, нестинари танцуват с боси крака върху жарава. Традиция е те да играят вечерта в деня на Св. Св. Константин и Елена. Тук се намира и единствения музей на нестинарството в България.