Географско положение

 Черноморец се намира на 24 км. югоизточно от Бургас и на 8 км. северно от Созопол, на южния бряг на големия Бургаски залив. Градът е разположен в своеобразна падина край брега на малък залив до самото море на красиви брегове, приличащи на разцъфнало цвете.

Подножието на източна Странджа планина и леко нагънатият релеф откриват магнетична панорама от най-високата точка Бакърлъка ; на север погледът докосва нос Емине, на юг достига Аркутино.

Черноморец се отличава с мек и влажен климат, късна пролет и дълго, топло лято. Слънчевото греене в годината е 2100-2200 часа; летните температури на водата са 20-26°С, а на въздуха достигат до 32°С.

Мястото е уникално със своите дълги пясъчни ивици, които се редуват със скали и брегове и образуват приказни заливи и полуострови. Крайбрежната ивица е над 9 км. – със златист пясък, кристално чиста вода и лазурно, спокойно море.

Брегът е нарязан от няколко живописни полуострова, между които се образуват четири фантастични залива.

snimka2-1024x682

Черноморските гранитни скали са известни със своята красота и предразполагат към неповторими изживявания. Уникалното географско положение, живописната природа, галещите слънчеви лъчи и топлите черноморски вълни превръщат градчето в едно от най-божествените кътчета по българското Черноморие.